Papagal Cacadu

(Cacatua sulphurea)

Clasa: Aves

Ordin: Psittaciformes

Familie: Cacatuidae

Gen: Cacatua

Specie: C. alba

Distribuție: insule ce aparțin de provincia Maluku de Nord, Indonezia.

Habitat: prefera pădurile până la altitudinea de 900 m.

Dimensiuni: 30 - 67 cm.

Greutate: 850 g

Maturitatea sexuală: 3-4 ani

Reproducere: se împerechează o singură dată pe an, de obicei între lunile Decembrie și Martie când apare vegetația și este mai multă mâncare.

Perioada de incubație: 28 zile

Număr pui: 2

Hrană: aceasta constă în multe tipuri de semințe, fructe, nuci și nuci de cocos, papaya, durian, langsat și rambutan. Există dovezi că se hrănesc și cu insecte la nivelul solului.

Speranța de viață: 120 de ani

Prădători: uliul, șoimul călător

Protecția speciei: pe cale de dispariție.

Toți papagalii cacadu au o creastă care se ridică atunci când sunt entuziasmați sau agitați. Aceasta face parte din limbajul corpului papagalului și spune multe despre starea sa în funcție de modul în care este afișată.