Fenec

(Vulpes zerda)

Clasa: Mamifere

Ordin: Carnivora

Familie: Canidae

Gen: Vulpes

Specie: V. zerda

Habitat: deşert

Greutatea: 0,7 – 1,6 kg

Lungimea corpului: 29 – 40 cm 

Lungimea cozii: 20 – 30 cm

Lungimea urechilor: 10 – 15 cm

Hrană: animal omnivor (insecte, rozatoare, pasari mici, oua, reptile, uneori fructe şi legume)

Protecția speciei: apare în Anexa II, CITES

Gestația: 50 – 53 zile

Număr pui: 2 – 4

Animal nocturn, sapă vizuini în nisip.
Tălpile sunt acoperite de blana, ca sa fie ferite de nisipul fierbinte.