Gâsca de Canada

(Branta canadensis)

Clasa: Aves

Ordin: Anseriformes

Familie: Anatidae

Gen: Branta

Specie: B. canadensis

Distribuție: America de Nord, Europa de Vest

Habitat: regiuni joase, pe lângă lacuri, regiuni de preerie și terenuri cultivate

Dimensiuni: 90 - 100 cm

Greutate: 

- mascul: 3,5 - 6,5 kg

- femela: 3 - 5,5 kg

Perioada de incubație: 24 - 28 zile

Număr pui: 2 - 9

Hrană: semințe, terburi, insecte, pești

Speranța de viață: 10 - 24 ani

Prădători: coioți, vulpi, ratoni, urși

Status de conservare: risc scăzut

Capul și gâtul sunt de culoare neagră cu o pată albă care se întinde pe partea ventrală a capului și sub ochi. Picioarele, care au membrană interdigitală, și ciocul sunt de asemenea de culoare neagră. În funcție de subspecie, gâsca are pe spate și aripi o culoare care variază de la cenușiu la un cenușiu roșcat.