Mara de Patagonia

(Dolichotis patagonum)

Clasa: Mamifere

Ordin: Rodentia

Familie: Caviidae

Gen: Dolichotis

Specie: D. patagonum

Distribuție: Sudul și Centrul Argentinei

Lungimea corpului: 69 – 75 cm

Lungimea cozii: 40-50 mm

Greutate: 8 – 16 kg

Hrană: animal erbivor, consumă orice tip de vegetație

Perioada de gestație: 96 zile

Număr pui: 2, sunt crescuți într-o vizuină comună cu puii altor perechi

Protecția speciei: nr. este în scădere prin: distrugerea habitatului; competiția cu unele specii de animale introduse de om (iepure European, oi)