Marmoset

(Callithrix jacchus)

Clasa: Mamifere

Ordin: Primate

Familie: Cebidae

Gen: Callithrix

Specie: C. jacchus

Distribuție: Estul Braziliei

Habitat: pădurea tropicală şi subtropicală

Greutate: 300 – 400 g

Perioada de gestație: 148 zile

Număr de pui la naștere: 2

Greutatea la naștere: 25 – 35 g

Maturitatea sexuală:

- femela: 20-24 luni

- masculul: 9-13 luni

Lungimea corpului: 14 – 20 cm

Lungimea cozii: 27 – 35 cm

Hrană: seva arborilor, insecte, păianjeni, fructe, flori, nectar, foarte rar: şopârle mici, ouă de păsări, pui de păsări, broaşte. 

Protecţia speciei: distrugerea habitatului natural a dus la scaderea dramatică a numărului, specia fiind ameninţată.

Petrec aproximativ 25-30 % din timpul lor pentru căutarea hranei