Ponei

(Equus ferus caballus)

Clasa: Mammalia

Ordin: Perissodactyla

Familie: Equidae

Gen: Equus

Specie: E. ferus

Distribuție: Europa

Dimensiuni:

- mici: 130 cm

- medii: 140 cm

- mari: 150 cm

Perioada de gestație: 340 zile

Număr pui la naștere: 1

Hrană: animal erbivor

Speranța de viață: 25 ani

Status de conservare: domesticit

Poneii au oase mai groase, gâturi scurte și subțiri, și capete mici cu frunți late. Pot avea temperament mai calm decât caii și un nivel mai mare de inteligență ecvestră, care poate sau nu poate fi utilizat pentru a coopera cu dresorii.