Struț emu

(Dromaius novaehollandie)

Clasa: Aves

Ordin: Casuariiformes

Familie: Dromaiidae

Gen: Dromaius 

Specie: D. novaehollandie

Distribuție: Australia

Habitat: de la regiuni de coastă până la zone înzăpezite, însă se găsesc mai rar în păduri tropicale și zone  foarte aride

Dimensiuni: 1,5 - 1,9 m

Greutate: 18 - 60 kg

Maturitatea sexuală: 1 an

Reproducere: decembrie și ianuarie

Perioada de incubație: 56 zile

Număr pui: 1 - 20

Hrană: plante și insecte

Speranța de viață: 10 - 20 ani

Prădători: câinele dingo

Status de conservare: risc scăzut

Emu (Dromaiidae, Dromaius) este o familie de păsări mari alergătoare care trăiesc în Australia și fac parte din ordinul Struthioniformes. Unele dintre speciile de emu care au trăit în regiunile de coastă a Australiei, au dispărut prin secolul XIX. Este o pasăre nomadă care, pe picioarele ei lungi, parcurge distanțe mari în căutarea hranei, atingând viteze de până la 48 km/h.