Struț Nandu

(Rhea americana)

Clasa: Aves

Ordin: Rheiformes

Familie: Rheidae

Gen: Rhea

Specie: R. americana

Distribuție: regiunile de est și sud-est ale Americii de Sud.

Habitat: preferă stepa sud-americană și evită pajiștile deschise; trăiește în zonele în care există vegetație înaltă, iar în perioada de reproducere stă în apropierea râurilor, lacurilor și iazurilor. 

Dimensiuni: 90 - 150 cm

Greutate: 25 kg

Maturitatea sexuală: 14 luni

Reproducere:  august - ianuarie

Perioada de incubație: 29 - 43

Număr pui: 5 - 10

Hrană: este o pasăre omnivoră, preferând trifoiul dar și plantele cu frunze mari. Cu toate acestea, se hrăneste și cu o varietate de semințe, rădăcini, fructe dar și cu insecte, lăcuste, șopârle, broaște, păsări mici și șerpi.

Speranța de viață: 10,5 ani

Prădători: puma, jaguarul

Status de conservare: risc scăzut

Nandu este cea mai mare pasăre din America de Sud și este nezburătoare din cauza greutății mari, picioarelor masive și mediului de viață terestru.

Ca aspect este asemănătoare cu struțul și emu. Își folosește picioarele mari și puternice pentru a alerga iar aripile, chiar dacă sunt nefolositoare pentru zbor, le utilizează în menținerea echilibrului.