Tucan

(Ramphastidae)

Clasa: Aves

Ordin: Piciformes

Familie: Ramphastidae

Gen: Ramphastos

Distribuție: America Centrală și de Sud

Habitat: regiuni tropicale și subtropicale

Dimensiuni: 30 - 60 cm

Greutate: 150 - 700 g

Perioada de incubație: 16 zile

Număr pui: 2 - 4

Hrană: fructe, insecte și șopârle mici

Speranța de viață: 25 ani

Status de conservare: risc scăzut

Frumusețea tucanului constă în ciocul enorm, înalt, mult comprimat lateral și colorat în nuanțe de galben, portocaliu, roșu, verde și negru. Ciocul unui tucan poate avea mai mult de 15 cm lungime, măsurând aproape jumătate din mărimea corpului lui.

Tucanul este o pasăre care trăiește fie în stoluri mici, fie în perechi.